Tolga
New member
Meyve şoklama nasıl yapılır?
Şoklama işlemi ürün üzerinden yüksek hızda (5 m/s) soğuk hava (-35°C …-45°C) geçirmek suretiyle ürünün dış cidardan başlayarak çekirdeğe doğru donmasını sağlamaktır. Şoklama işlemi mümkün olabilen en hızlı şekilde yapılmalıdır. Ürüne bağlı olarak maksimum sürelere, gıda güvenliği açısından dikkat edilmelidir.Jan 19, 2017
Şoklama işlemi ürün üzerinden yüksek hızda (5 m/s) soğuk hava (-35°C …-45°C) geçirmek suretiyle ürünün dış cidardan başlayarak çekirdeğe doğru donmasını sağlamaktır. Şoklama işlemi mümkün olabilen en hızlı şekilde yapılmalıdır. Ürüne bağlı olarak maksimum sürelere, gıda güvenliği açısından dikkat edilmelidir.Jan 19, 2017