'Pablo düşmanım oldu'

Nessie

New member
“Ben ona aşık oluyorum çünkü ilk o bana aşık oluyor. Eğer Pablo bana aşık olmasaydı tabii ki Alt sınıftan, çirkin, kısa boylu, tombul ve üstüne de suçlu bir adamla ilişkim olmazdı.“Virginia Vallejo, Pablo Escobar'la olan ilişkisini böyle tanımladı.

Kriterlere göre

Kadın şu anda eşi Victoria Eugenia Henao'nun yanı sıra patronu en çok tanıyan kişilerden biri olarak öne çıkıyor. Eski sunucu 2010'dan bu yana siyasi sığınma aldı ve Miami'de yaşıyor. O, ABD adaleti önünde liderlerine karşı ifade vermeyi teklif eden kişilerden biriydi. Cali ve Medellín karteli, tüm bunlar, Escobar'ın sevgilisi olduğu 1983-1987 yılları arasında kendini Escobar'ın dünyasına kaptırdıktan sonra oldu.

Valle del Cauca gazetecisinin uyuşturucu kaçakçısıyla olan hikayesi, birçok film yapımına ilham kaynağı oldu; Pablo'yu sevmekhangisinde Penelope Cruz gazeteciyi ya da hit Netflix dizisindeki rolü oynadı, Narcos, Vallejo'yu, capo ile romantik bir ilişkisi olan Kolombiyalı muhabir Valeria Vélez ile temsil ediyorlar.

Yaşadıkları bu parçalara rağmen her ikisinin de hikâyesinin tamamı kitaplarında yer aldı. Pablo'yu seviyorum, Escobar'dan nefret ediyorum 2007 yılında yayınlandı.

Uyuşturucu kaçakçısının 2 Aralık 1993'teki ölümünden 30 yıl sonra Vallejo, medyaya verdiği bir röportajda konuyu bir kez daha anlatıyor. Başa çıkmak 'La Noche de Adolfo Arjona' programında. Orada gazeteci, hikayesinin her türlü ürünün yapımında kullanıldığını vurguladı. “Bunun sayesinde özellikle Kolombiya ve Güney Amerika'da televizyon kanalları ceplerini doldurdu.. Neredeyse herkes onu bir efsaneye dönüştürmek için tanrılaştırdı.” diyerek bunu eleştirdi.

Virginia Vallejo, Pablo Escobar'la birlikte

Fotoğraf:Öncü

Paylaşmak

Röportaj sırasında Virginia, Escobar'la ilişkisinin nasıl geliştiğini ve nasıl bittiğini anlatarak, onu her iki tarafta da hem sevdiğini hem de nefret ettiğini söyledi. “Onu o kadar çok sevdim ki Eğer Ordu ya da Gizli Polis, DAS, Pablo'yu iade etmek için yakalamaya gelirse, onu öldürebileceğini düşünüyordu. onların bunu yaptığını görmeden önce” dedi.

Ancak kendisini düşmanı olarak görmeye başladığını ve yanıtlarının ortasında Interpol gibi yabancı uyuşturucuyla mücadele otoriteleriyle bu nedenle işbirliği yapmaya başladığını kabul ettiğini de belirtti.

Kendisinin de belirttiği gibi, 1987 yılında Escobar'la ilişkisini bitirip burslu olarak ekonomi gazeteciliği okumak üzere Almanya'ya gittikten bir süre sonra, uyuşturucu kaçakçısı onu “hayatının aşkı olan bir Alman kontundan ayırdı.” “Bu yüzden ona ve düşmanlarına karşı uyuşturucu karşıtı örgütlerle işbirliği yapmaya başladım” dedi.

“Kolombiya'nın bir numaralı yıldızıydım, Pablo Escobar ise tanınmayan bir adamdı”

Virginia, Pablo Escobar'la tanıştığı anı anlattı. Kendisi sosyeteden bir kadın ve Kolombiya'nın en saygın gazetecilerinden biri. Anlatılanlara göre birbirlerini ilk kez 1982 yılında, haber programının sunucusu olarak ülkenin en tanınmış yüzlerinden biri olan Vallejo kariyerinin zirvesindeyken görmüşler. 24 saat.

“O zamanlar Kolombiya'nın bir numaralı yıldızıydım ve sosyeteden bir kızdım. Pablo Escobar popüler sınıftan tanınmayan bir adamdı” dedi. Her ikisi de 32 yaşındaydı ve o, “en yakışıklı” adam olarak tanımladığı dönemin cumhurbaşkanı Julio César Turbay'ın yeğeni Aníbal Turbay Ayala ile nişanlıydı.

Escobar'ı haritasına koyan şey, Hacienda Nápoles'te 200'den fazla misafirin katıldığı bir partiye davet edilmesiydi. “Bir grup arkadaşımız bizi, bir politikacıya ait olduğunu düşündüğüm çok büyük bir arazideki hayvanat bahçesini görmeye davet etti” diye açıkladı. Virginia röportaj sırasında birçok kez onunla tanışır tanışmaz onun kokain sattığına dair “hiçbir fikri olmadığını” yineledi. Onun “tamamen bilinmeyen bir vekil politikacı” olduğuna inanıyordu.

Ancak yıllar geçtikçe ve ilk buluşmadan altı ay sonra sevgilisi olduktan sonra, Escobar'ı o kadar güven dolu bir adam olarak tanımlamaya başladı ki, onu kendisi gibi görmeye başladı. megaloman.

Tarzan gibi bir aşık olduğuna ve Elvis Presley'e belli bir benzerliği olduğuna ikna olmuştu. O kadar megalomandı ki, kısa boylu, çirkin, tombul olmadığına, harika bir aşık olduğuna ve Elvis Presley'e benzediğine ikna olmuştu. Sahip olduğu güvenlik buydu” diye bitirdi.

Pablo Escobar'ın 'Chino' tarafından çekilen fotoğrafları

Fotoğraf:EL CHİNO ALBÜMÜNÜN İZNİ

Paylaşmak

Hatta sohbet sırasında Pablo Escobar'ın asla “harika bir aşık” olmadığını gülerek itiraf etti.

Bununla birlikte, patronun güvenliği ve hırsı en çok hatırladığı şeylerden ikisiydi, özellikle de kendisine damgasını vuran bir anekdotu vurgulayan ikincisi: Görünüşe göre bu olay, özel uçaklarıyla ABD Sahili'ndeki suçluların iadesi karşıtı bir foruma giderken yaşanmıştı. Kolombiya'da ülkenin en zengin adamı olmak istediğini açıkladı. “Otuz yaşına geldiğinde bir milyon doları kalmamış olsaydı, kendini şakakta vurarak intihar edeceğini söyledi.” yorumunu yaptı.

Gazeteci, Escobar'ın biyografisini yazmasını istediği için onun sırdaşı haline geldiğini açıkladı.

Pablo Escobar'la ilişkiniz nasıldı?

Vallejo, hem ona aşık olmak hem de onu terk etmek için nedenleri olduğunu söyledi. Ancak, ilk şeyin “Bir gecede gerçekleşmediğini, sevginin onu ilk kez televizyon programımda öne çıkarmamdan ve Medellín'deki en yoksul insanlara yönelik sosyal projelerini göstermemden sonra geldiğini” ısrarla açıkladı.

Antioquian'lı siyasetçiyle bir araya gelip aşk serisini bırakmasının başlıca gerekçeleri arasında 70'lerde Kolombiya'nın en ayrıcalıklı sınıfı film ve televizyon yönetmeni ve yapımcısı olan Arjantinli kocasından boşanmasına yardım etti. David Stivelona evliliğinin feshedilmesini reddeden kişi.

“Arjantinli kocamdan boşanmayı başardım Pablo Escobar'ın kafasına silah dayaması sayesindeaksi takdirde iki yıl sonra bunu başaramazdım. Pablo'yu sevmemin nedenlerinden biri de bu. Belki de Pablo'yla tanıştığımda ona sorduğum tek şey buydu” dedi.

Buna ek olarak, Escobar'ın evindeki ilk karşılaşmasında onu nehirdeki girdaptan kurtarmak için hayatını riske atması gibi onu yavaş yavaş içine çeken pek çok durum da vardı. Ancak eski sunucu, parasının hiçbir zaman adamla birlikte olma nedenleri arasında olmadığını da sözlerine ekledi.

“Hiçbir zaman Pablo'yla yaşamadım ve onun da bana herhangi bir konuda destek vermesi gerekmedi. Param vardı, başarılı bir kariyerim vardı ve 1979'da ikinci kocamla birlikte Bogota'da satın aldığım lüks bir dairede yaşıyordum” dedi. Vallejo, uyuşturucu kaçakçısıyla başkentteki veya Medellín'deki otellerde buluştuğunu ve uyuşturucu kaçakçısını öldürmekle suçlanana kadar her şeyin yolunda gittiğini açıkladı. Haber Bakanı Rodrigo Lara Bonilla.

O andan itibaren karşılaşmaları lüks yerlerden saklandığı küçük evlere doğru ilerledi. İspanyol medyasındaki röportajında, “Bazı güvenilir pilotlarla beni etkileyici bir sırla çağırdı. Küçük bir evde buluştuk, onunla iki veya dört gün geçirdim ve Bogotá'daki dünyama döndüm” yorumunu yaptı.

Vallejo, nihayet Eylül 1987'de ülkeyi kalıcı olarak terk ettiğini, gelip gitmelerin ardından patronun “yalvarmalarına” rağmen ülkeyi terk ettiğini söyledi.

Son olarak, Temmuz 2006'da Amerika Birleşik Devletleri Haber Bakanlığı, birçok önemli davada ifadesini güvence altına almak amacıyla gazeteciyi özel bir DEA uçağına bindirerek uzaklaştırdı.

Şu anda Valle del Cauca'lı kadın Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşıyor. Güvenlik sorunları nedeniyle Kuzey Amerika ülkesine taşınmak zorunda kaldı ve ünlü uyuşturucu kaçakçısıyla olan deneyimlerini anlatmayı bitirdiği 'Pablo'yu Seviyorum, Escobar'dan Nefret Ediyorum' kitabını yayınlayana kadar birikimleriyle kendini geçindirdi.

LAURA NATHALIA QUINTERO

SON HABER EDİTÖRDEN